Zomervakantie 2022 - Oostenrijk

Tweede reisdag

Half 9 wakker, we hebben allemaal lekker geslapen. De mannen gaan inpakken, ik loop nog een stuk met Lena. Er zijn mooie uitgezette wandelroutes, heb een rondje van ruim 3 km gemaakt, grotendeels door bos. Ben geen mens tegengekomen.

Om half 11 vertrokken. Kmstand bij vertrek 122285. Henk rijdt weer eerst. Net voor de snelweg stoppen we bij een bakker voor kaiserbrötchen en lekkere koeken/gebak (ik kies er 1 met maanzaad, daar verheug ik me altijd op als we naar Duitsland gaan, in NL wordt maanzaad weinig gebruikt in zoet gebak). Ook even tanken (goedkoper dan in NL, slechts €1,80) en wat lucht in de banden. Dan de snelweg op richting München. Eén file van, volgens internet, 8km. Aanwijzingen van de navigatie gevolgd en stukje omgereden. Is wel even leuk om over kleinere wegen te rijden. Na zo'n 200 km lunchpauze aan de rand van een bosje in de schaduw. Warm buiten. 36 graden zegt de auto. Merken er binnen niks van dankzij de airco. Luxe.

Ik rijd de resterende 180 km naar de camping die ik had uitgezocht in mijn kaart-app, bij Ingolstadt (aan de Donau) op ruim 2/3 van de route naar ons doel in Oostenrijk. We zijn daar rond 16u. Is wel duur, €70 per nacht (vorige was €44), maar het is niet anders. Het is een grote camping met veel veldjes waar iedereen zelf een plekje kan kiezen. Met voldoende schaduw, veel ruimte en naast een prima meer om in te zwemmen. Zwemmen hebben de jongens en ik meteen gedaan toen het kampje was opgezet. Lekker verfrissend! Ik ben geen fan van zwemmen en probeer het meestal te voorkomen, maar was nu toch blij dat mijn zwempak mee was. Daarna nog een stukje gelopen met Lena. Minder mooi dan bij de vorige camping, maar iig wel genoeg groen.

Tegen 19u op de fiets naar een pizzeria aan de rand van de stad op 2,5 km van de camping. We laten Lena achter bij de caravan en laten de caravan open, ze kan dan zelf kiezen of ze buiten of binnen wil zijn.

Ben blij dat we de fietsen weer mee hebben! Er staan 2 in een rek op de dissel, 1 in het gangpad van de caravan en mijn Brompton vouwfiets staat achterin de auto. Het geeft me een gevoel van vrijheid om ergens op de fiets heen te kunnen en niet voor elk stukje dat je sneller dan lopend wil afleggen de auto te hoeven pakken.

Pizza's waren heerlijk en groot, dus we eten morgen ws weer pizza. Terug op de camping ontvangt Lena ons piepend. Piepen doet ze normaal nooit, ik vermoed dat het nu komt door de konijnen die over de camping huppelen. Ze zal veel frustratie hebben opgebouwd dat ze ze wel zag, maar er niet heen kon... Heb haar samen met Bastiaan nog even uitgelaten in het donker. Henk en Simon liggen al in hun bed als we terug komen. Doen wij ook.

Kmstand einde 122665. 380 km gereden.