Eerste reisdag
Vanochtend de laatste dingen gedaan en gepakt. Om half 11 weg. Kmstand bij vertrek 121874
Jongens achterin, Lena in de fietskar zonder wielen in de kofferbak. Henk rijdt eerst. Via Emmen naar Duitsland. Na 200 km gestopt voor plaspauze en een boterham op een parkeerplaats langs de snelweg, bij het Teutoburgerwoud. Vlot weer verder, ik rijd de volgende 200 km naar een op de kaart app uitgezochte camping. Criterium: zwemwater. Het is namelijk warm. Blij met airco in de auto.
Tegen half 5 bij die camping, bij Wallenstein, vrij dicht bij de A7 een stukje ten Z van Kassel. Hij ziet er goed uit, tussen de bomen aan de rand van een dorpje, onder een ruïne van een kasteeltoren op de helling, heeft inderdaad een kleine zwemplas en heeft plek voor ons. We mogen zelf een plekje kiezen tussen een pad en een grote vijver. Mooi beschut, schaduw en prima uitzicht op de vijver met eenden en dodaarsjes. In het bos vliegen en roepen groene spechten en raven. Er is ook een restaurantje met oa koud bier ;-). We twijfelen of we hier een dag willen blijven, ook omdat het morgen warm gaat worden. Maar de weerapps voorspellen dat het de dag erna nóg warmer zal worden, dus dan kunnen we beter die dag gebruiken om ergens te blijven. Dus morgen verder.
Binnen een uur staan de caravan en de twee tentjes; de mannen gaan dan naar de zwemplas en ik ga een rondje wandelen met Lena. Over een klein ruggetje een mooi uitzicht over een dorpje met vakwerkhuizen.
Terug bij de camping zijn de jongens al klaar met zwemmen en smaakt het koude drankje goed! Avondeten is snelle macaroni, spullen al van huis meegenomen. Erg warm om in de caravan te koken, opluchting om het daarna buiten te kunnen opeten. Volgende keer toch het losse gasstel maar gebruiken om buiten te koken. Toetje is ijs bij het restaurant. Daarna nog omhoog naar de Burg, de jongens beklimmen wat ruïne muren, oa met hulp van Henk op wiens schouders ze staan. Simon kwam bijna té hoog en durfde nog maar net terug (ik werd herinnerd aan net zo'n actie van mezelf, als kleintje in Frankrijk, met een kersenboom... ?). Je kunt met een trap bovenop de toren komen. Mooi. In de schemer terug. Allemaal moe, op tijd naar bed.
Kmstand einde 122285. 411 km gereden.
Het was inderdaad een kersenboom, op de camping in Wasselonne, waar we toen voor de 2e keer kampeerden. Je wilde hulp om weer naar beneden te komen, maar wij zeiden: 'Je bent op eigen kracht omhoog geklommen, dan moet je ook op eigen kracht terug.' Andere campinggasten waren bereidwilliger en hielpen je.
?